Vogelnestje

benodigdheden:

– vellen tekenpapier (eventueel reserve vellen)
– plakpotten
– kleurpotloden of stiften
– gras, bladeren, takjes
– plastic tasjes of iets anders waar ze takjes etc. in kunnen verzamelen

Doelen:
*kinderen kunnen teken- knutselopdracht uitvoeren
*Kinderen kunnen rustig buiten materiaal voor de opdracht 

Inleiding:

In plaats van hoekenwerk gaan we een knutselopdracht doen. Het gaat over dit seizoen. Weet iemand welk seizoen het bijna is? 
We gaan een vogel in zijn nestje maken. Voordat we hieraan gaan beginnen hebben we het een en ander nodig. Daarvoor moeten we naar buiten. Wat zouden we nodig hebben voor een vogelnestje? Waar maken vogels hun nestje van?
We gaan zo meteen naar buiten toe om takjes, blaadjes en gras te verzamelen. Jullie krijgen van mij ieder een plastic zakje waarin je je spullen gaat verzamelen. De kinderen mogen even zoeken naar materiaal. Wanneer we genoeg hebben, gaan we terug naar binnen.

Kern:
Jullie krijgen direct een vel papier van mij. Hierop gaan jullie een vogel op zijn nest tekenen. Teken de vogel en het nest niet te klein. Als je klaar bent ga je de grassprietjes, de takjes en de blaadjes op het nestje plakken. Daarna kun je de vogel inkleuren. Nu heb je net een echt nestje met een vogeltje erin.

Afsluiting:
De kinderen gaan op tijd hun spullen opruimen. Leg de tekeningen op de vensterbank. Als ze nog niet klaar zijn met plakken verzamelen we de tasjes en leggen ze ergens neer zodat ze een andere keer verder kunnen gaan. Verder wassen ze hun kwastjes af en rapen de eventueel gevallen takjes etc.