Spelles vaderdag

 

Spelles thema ‘Vaderdag’

 

Nodig:

         trom

         verkleedattributen vader

         matten

         vier vaderdagcadeau’s

         krant

 

Inleiding

De kinderen lopen door het speellokaal op de maat van de trom als juf stopt met op de trom slaan dan gaan de kinderen gauw naar het cadeau voor vaderdag wat juf vooraf genoemd heeft. Er zijn vier hoeken met in elke hoek een cadeau (voorwerp).

 

Kern 1

We zingen het lied:

Lieve vader, lieve vader

Slaapt gij nog, slaapt gij nog

Alle klokken luiden, alle klokken luiden

Bim bam bom, bim bam bom

 

De kinderen lopen in een kring, terwijl het lied gezongen wordt. Er ligt een kind als vader te slapen op een mat in het midden van de kring. Bij bim bam bom stopt de kring en gaan de kinderen klokken luiden dan staat de vader op en kiest een kind uit die een cadeautje mag geven. Daarna is dit kind de vader enz.

 

Kern 2

Vader, vader hoe laat is het. De kinderen staan achter een lijn. De vader zit lekker een krant te lezen op een mat. Dan roepen de kinderen. Vader, vader hoe laat is het? Vader zegt dan een heel aantal uren. De kinderen zetten dan het genoemde aantal stappen. Als vader roept ‘Bedtijd’,dan moeten de kinderen snel terug achter de lijn rennen. Wie getikt is gaat op de mat liggen.

 

Afsluiting

Papa leest de krant. Welke vader zit er achter de krant? Een kind raadt welk kind er achter de krant zit.

 

 

Rekenprobleem schatkaart

Deze les was bedoeld om de kinderen zelfstandig een probleem te laten oplossen. Ik heb een schatkaart in het midden van de kring gelegd en ...