Parachute

Voorbereiding:Je hebt een grote ruimte nodig om de chute te gebruiken. Het kan ook zomers buiten. Naast de chute heb je niks nodig. Parachutes kun je kopen bij dumpshops, voor ongeveer 80/90 gulden.

Inleiding:Alle kinderen gaan rondom de chute zitten, ze pakken de randen vast en maken kleine gofjes. Vertel dat dit de zee is.

Vertel de verhalen over de zee, de prinses met de rok en de krokodillen poel heel spannend. Je kunt dit zelf aandikken.  Wie wil er door de zee lopen? Laat een of twee kinderen over de chute lopen. Wanneer de kinderen dit niet eng vinden kun je vertellen dat er harde wind komt en dat de golven hoger worden. Wapper dan harder met de randen. Laat een meisje in het midden van de chute staan, hier zit een gat. Het meisje trekt de chute tot navel hoogte. De andere kinderen staan op en lopen zachtjes een kant op. Het meisje heeft een rok en is een prinses!

Kern: Alle kinderen staan aan de rand van de chute en houden hem vast aan de rand. Kondig aan wanneer de armen omhoog gaan en wanneer omlaag. Wanneer de chute goed omhoog en omlaag gaat kun je zeggen dat bv 2 kinderen onder de chute door mogen lopen wanneer deze omhoog gaat. Gaat dit goed dan laat je er steeds meer onder door lopen. BV: eerst de jongens dan de meisjes.

Afsluiting: Iedereen zit op de grond. De chute houden ze vast maar deze ligt over hen benen heen. De kinderen moeten de chute dus iets van de grond houden. Vertel dat de chute een meer is waar een krokodil in woont. Een iemand is de krokodil, die gene gaat onder de chute op zijn buik kruipen. Wanneer deze krokodil iemand anders onder de chute trekt wordt diegene krokodil. De vorige krokodil gaat dan weer zitten.