Juf leest voor: Prentenboeken over vriendschap

Alleen de leukste, grappigste en mooiste prentenboeken gaan mee naar school om voor te lezen aan de leukste kleuters van de wereld! In deze blog heb ik een aantal mooie prentenboeken over vriendschap voor je verzameld.

Help! Een verrassing!

Auteur: Miriam Bos
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789047713838

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen, en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit. Misschien kent Suus hem toch beter dat hij zelf denkt.

Help! Een verrassing! – € 14,99 Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Een prentenboek over vriendschap en over elkaar accepteren zoals je bent en waarin verschillen worden omarmd. De prachtige illustraties spreken tot de verbeelding en nodigen echt uit tot interactief voorlezen. Superleuk voor in de klas dus!

Beer zoekt een beste vriend

Auteur: Petr Horáček
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789047713890

Zwarte Beer zoekt een vriend. En als hij Bruine Beer tegenkomt, wil het toeval dat ook hij een vriend zoekt. Dus zoeken ze samen. Maar het is bepaald niet makkelijk om een vriend te vinden. Of is die dichterbij dan ze denken?

Beer zoekt een beste vriend – € 14,99 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Een hartverwarmend prentenboek over twee beren die beiden op zoek zijn naar een beste vriend. Maar soms kun je ergens lang naar zoeken terwijl de oplossing eigenlijk direct voor je neus ligt. Leuk om in de klas het thema vriendschap mee te bespreken. Wie is eigenlijk jouw beste vriend en waar heb je die gevonden?

Vergeet je knuffels niet!

Auteur: Yvon van Oel
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789047714149

Ling gaat naar buiten, alleen. Hoewel…ze heeft al haar knuffels bij zich. In een prentenboek waarin nauwelijks woorden nodig zijn, gaat de fantasie met Ling aan de haal. Elk van haar knuffeldieren komt tot leven: ze stoeit en knuffelt met haar beer, lacht met haar hyena en zijn vrienden, scheert door de lucht met haar vogel, duikt de diepzee in met haar octopus en rijdt mee op de rug van haar cheeta.

Vergeet je knuffels niet! – € 14,99 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Dagelijks krijg je als juf vele verhalen te horen over meegebrachte knuffels. Dit prentenboek leent zich enorm om zelf verhalen te verzinnen over de avonturen die knuffels meemaken en dit uit te spelen in de klas. Misschien iedere dag wel weer een nieuw avontuur?