Juf leest voor: prentenboeken over bijzondere kinderen

Ieder kind is op zijn eigen manier bijzonder maar je hebt er altijd die kinderen tussen zitten die extra bijzonder zijn in wie ze zijn en wat ze doen. Kinderen waar je, zelfs als volwassenen, iets moois van kunt leren. Hoe je je eigen pad mag bewandelen en dat je mag zijn wie jij het allerliefste bent. In deze prentenboeken komen de meest bijzondere kinderen aan het woord!

Een jurk met zakken

Auteur: Lily Murray
Illustraties: Jennie Løvlie
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789047714132

Lucy krijgt van haar tante Augusta een jurk voor haar verjaardag. Samen gaan ze naar de Wereldberoemde Boetiek, waar Lucy wordt overstelpt met jurken. De winkelbediende laat haar talloze prachtige jurken zien maar telkens weer is er een groot probleem: al die prachtige jurken hebben geen zakken voor haar vondsten!

Een jurk met zakken – € 14,99 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Met de prachtige illustraties van Jennie Løvlie is dit prentenboek echt een pareltje om naar te kijken. Daarnaast verspreidt het een hele mooie boodschap: ook meisjes die graag jurken dragen zijn avontuurlijk! Het verhaal is grappig en de teksten vloeien heel goed voor het voorlezen. Een aanrader dus!

Kleur

Auteur: Marieke ten Berge
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789047713807

Een jongen doet niets liever dan tekenen – zijn grauwe leven vult zich met kleur door de tekeningen die hij maakt. Zelfs op school veranderen de cijfers van zijn rekenwerk in de vrolijkste figuurtjes. Als hij van een vriend een grote doos met kleurpotloden krijgt, wordt zijn fantasie helemaal ontketend: waar hij ook komt, op de fiets, op het strand, in het donkere bos, vult hij zijn hoofd en de wereld met kleur.

Kleur

Kleur – € 14,99 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Is het mooi om kinderen kennis te laten maken met kunst en een manier om hun eigen verbeelding te gebruiken? Ja natuurlijk! De boodschap die dit prentenboek uitdraagt is er een die alle kinderen al jong mogen horen: van een spannende of moeilijke situatie kun je zelf altijd weer iets moois maken als je het maar positief bekijkt!

Het schitterende samen boek

Auteur: Yuval Zommer
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 6+
ISBN: 9789047713456

Van de lucht die we inademen tot het eten dat we krijgen, van de avonturen die we beleven tot het plezier dat we ervaren, alles heeft tot in het diepst van ons wezen te maken met onze band met de natuur. En hoe meer we die band weer versterken, hoe beter we onszelf leren kennen. Dit boek is voor alle kinderen die graag in bomen klimmen, op blote voeten buiten rennen, in plassen springen, naar beestjes zoeken, met vogels mee zingen, sneeuwvlokken proeven en sterren tellen. Want we horen allemaal bij de natuur en de natuur hoort bij ons allemaal.’

Het Schitterende Samen Boek – € 16,99 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

De wereld en al zijn bewoners uitgelegd op een hele vriendelijke manier en voorzien van prachtige, rustige illustraties. Dit boek kun je prima voorlezen in een kleutergroep, bijvoorbeeld in een kleine kring om er nog eens wat dieper op in te gaan, maar ook groep 3 en 4 zullen er zeker van genieten.

Privacy Statement

JaJuf.nl, onderdeel van OneEntry B.V. is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de bezoekers van de website van groot belang is ...