Juf leest voor: prentenboeken over bijzondere dieren

De leukste prentenboeken gaan over dieren en het liefst over hele bijzondere dieren. In deze blog weer een mooie verzameling van mooie, bijzondere dieren prentenboeken die je keer op keer wilt blijven voorlezen.

De grote beerrups

Auteur: Julia Donaldson
Illustraties: Yuval Zommer
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789047713555

Op haar reis door de tuin komt de grote beerrups de meest bijzondere, kleurig rupsen tegen. De grote beerrups vindt zichzelf maar saai, vergeleken bij al die prachtige rupsen die ze ontmoet. Maar dan gebeurt er iets bijzonders! Een prentenboekenverhaal over échte rupsen en nachtvlinders, met een extra miniboekje vol feitjes.

De grote beerrups – € 15,99 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Schrijfster Julia Donaldson is het meesterbrein achter de Gruffalo-boeken en ook in dit prentenboek over deze schattige beerrups is weer heerlijk om voor te lezen. Het element van herhaling van de liedjes die de dieren die ze tegenkomt zingen, zorgen voor herkenning en het zal niet lang duren voordat je kinderen het mee vertellen! Illustrator Yuval Zommer verzorgde voor dit boek de tekeningen maar schreef zelf het fantastische prentenboek Het Schitterende Samen Boek.

Dit is… natuur!

Auteur: Kim Merel
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789047713609

Iedereen heeft het altijd over natuur. Maar wat ís natuur nou eigenlijk? Op die vraag geeft Kim Merel antwoord in dit prentenboek, waarbij je je kunt blijven verwonderen. Want natuur zie je in de stad en vanuit het heelal. Het is overal op de wereld: op het land, in het water en in de lucht. Je kunt het zien…maar soms ook niet, omdat het zo verschrikkelijk klein is. Maar het is er wel. Het bestaat in de kou en in de warmte, in alle seizoenen. En zelf ben je ook een stukje van die natuur.

Dit is… natuur! – € 10,00 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Als een boek wordt gekozen tot prentenboek van de kinderboekenweek 2022 dan moet het wel een mooi boek zijn, toch? Niets is minder waar want Dit is… natuur! Is echt een aanwinst voor je boekenkast. Prachtige platen die uitnodigen tot verder kijken dan je neus lang is en wat ik zelf heel fijn vindt: representatie van kinderen van kleur!

De Gruffalo en zijn vrienden boekenadventskalender

Auteur: Julia Donaldson
Illustraties: Axel Scheffler
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789047713715 

Stel je voor: 24 dagen lang elke dag een boekje mogen uitpakken: een kleurboek, een doeboek, een liedjes- of versjesboek – en dan ook nog van je favoriete personages, zoals De Gruffalo of zijn kind, de Slak en de Walvis, de heks uit Stap maar op mijn bezemsteel of Simon Snoek. Wat een feest! Dat kan nu met de supergrote, verleidelijke De Gruffalo en zijn vrienden Boekenadventskalender. Deze kalender verdient vanaf 1 december een ereplekje in huis of klas en iedere ochtend mag er weer een boekje onthuld worden. En dan is het lezen, kleuren of puzzelen geblazen. Het is bijna jammer als het Kerstmis is…

Is het een Ja of een Nee juf?

Wie houdt er niet van de Gruffalo? Het is altijd een feestje om de boeken van Julia Donaldson te mogen voorlezen in de klas en deze adventskalender maakt van de decembermaand nóg meer een feestje dan dat hij al is. Het openen van de vakjes is natuurlijk superspannend, want wat voor boekje gaat er vandaag tevoorschijn komen? Een perfecte kringactiviteit voor de feestmaand!