Juf leest voor: boeken over natuur die je in de klas wil hebben

Er staan al genoeg spannende verhalen in je schoolbieb. Dit keer is het tijd om een aantal mooie, informatieve boeken over de natuur aan je te laten zien. Wist je dat er bij uitgeverij Lemniscaat bij (bijna) elk boek ook kant en klare lessuggesties te downloaden zijn? Gratis tip van Jajuf!

Het dierenvriendenboek

Auteur: Jesse Goossens & Marieke ten Berge
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 9+
ISBN: 9789047714552

Je kent ze vast wel: de vriendenboekjes die kinderen voor elkaar invullen. In dit boek hebben 75 dieren die je in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp kunt vinden – van de Thaise cobra tot de Ecuadoriaanse roodvoetvogelspin en van de okapi tot de zwarte neushoorn – hun feiten voor je op een rijtje gezet. Lees over hun superkrachten en geheime wapens, over wat ze eten en door wie ze opgegeten worden, over hun grootte, gewicht, snelheid, soort – en over de bijzondere dingen waarvan ze vinden dat je dat écht nog over ze moet weten.

Het dierenvriendenboek – € 14,99 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Dit boek mag niet ontbreken in je boekenkast in de klas. De dierenliefhebbers zullen je dankbaar zijn voor dit prachtig geïllustreerde informatieve boek met allerlei interessante weetjes over de dieren uit Diergaarde Blijdorp.

De wereldgeschiedenis in 100 dieren

Auteur: Simon Barnes
Illustraties: Frann Preston-Gannon
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 8+
ISBN: 9789047713883

In zijn beroemde boek The History of the World in 100 Animals beschreef journalist en auteur Simon Barnes de 100 dieren die de belangrijkste rol hebben gespeeld in onze wereldgeschiedenis en die hebben bepaald hoe wij naar de natuur om ons heen kijken.
Nu heeft hij zijn verhalen over deze 100 dieren herschreven voor kinderen, en illustrator Frann Preston-Gannon, maakte er schitterende dierenplaten bij. De talloze dierenfeiten zullen dierenliefhebbers van jong tot oud inspireren, verbazen en verrukken. En iedereen aansporen om nog beter voor onze planeet te zorgen.

De wereldgeschiedenis in 100 dieren – € 16,99 – Libris.nl

 

Is het een Ja of een Nee juf?

Dit prachtige naslagwerk over dieren is echt een must-have voor de informatieve boeken sectie van je schoolbieb. Uitgebreide informatie, mooie illustraties en natuurlijk boordevol leuke feitjes. Dit nodigt zeker uit tot lezen!

Ik hartje de wereld

Auteur: Tania McCartney
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 9+
ISBN: 9789047712763

Als je Ik hartje de wereld openslaat, kom je in een waanzinnige wereld terecht. Ónze wereld: mooier, kleurrijker en diverser dan ooit in beeld gebracht op papier. Op iedere spread ontdek je een ander aspect van onze geweldige planeet: verwonder je over de adembenemende natuur op ieder continent, verbaas je over de meest uiteenlopende bouwwerken die door mensenhanden zijn gemaakt, ontmoet mensen uit allerlei culturen en leer ‘hallo’ tegen ze te zeggen, waan je tussen de grootste en kleinste, gevaarlijkste en schattigste en meest bizarre dieren, vlieg door de lucht, zwem onder water en ren over land en likkebaard bij alle lekkernijen die in verschillende landen worden bereid.

Ik hartje de wereld – € 24,99 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Hoe kun je nee zeggen tegen zo’n uitgebreid boek dat je zoveel aspecten van onze wereld laat zien? De kracht van Ik hartje de wereld zit ‘m in de uitdagende illustraties die het boek rijk is. De platen sporen aan om te ontdekken en te leren over alles wat er valt te zien. Wij hartje de wereld!

Handelingsplan

Naam: _____________________________________ Groep: ______________________ Geboortedatum: ________________________ Schooljaar: _______________________ School: ________________________________________________________________ Opgesteld door: __________________________________________________________ Periode van ______________ tot en met _______________ (week _______ t/m ______) Afspraken ...