Juf leest voor: bijzondere boeken voor de bovenbouw

Soms is het lastig zoeken naar leuke, informatieve boeken voor de bovenbouw. Lezen staat niet bij iedereen boven aan het lijstje van favoriet tijdverdrijf. Maar ik weet zeker, deze bijzondere boeken voor de bovenbouw krijgt ze aan het lezen!

Iets heel bijzonders

Auteur: Susin Nielsen
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 12+
ISBN: 9789047713265

Wilbur (genoemd naar het varkentje uit Charlotte’s Web) hoopt zijn oude leven achter te laten als hij op een nieuwe middelbare school begint. Toch blijft hij achtervolgd worden door iets wat hem op de basisschool is overkomen. Tot overmaat van ramp heeft zijn beste vriend Alex net een relatie met Fabrizio, waardoor hij minder tijd voor Wilbur heeft. Gelukkig is daar Sal, zijn oude buurman bij wie hij altijd terecht kan. Als zijn klas via een uitwisselingsproject een groep Franse leerlingen ontvangt, komt Charlie bij hem in huis. Charlie blijkt geen jongen, maar een meisje, Charlotte. Een erg leuk meisje bovendien. Maar Wilbur durft Charlie niet te vertellen wat hij van haar vindt. Dat is het moment waarop Sal, Alex en Fabrizio besluiten om Wilbur eens goed onder handen te nemen, als een echt Queer Eye-team.

Iets heel bijzonders – € 15,99 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Laten we eerlijk zijn: er mag echt meer geschreven worden over hele bijzondere dingen. Of nou ja, dingen die eigenlijk helemaal niet zo bijzonder zouden moeten zijn. Heerlijk geschreven vanuit het oogpunt van een jonge tiener. Een prachtig verhaal over queer, verliefdheid en vriendschappen.

Ales wat je weet over dinosaurussen is fout

Auteur: Nick Crumpton
Illustraties: Gavin Scott
Uitgeverij: Lemniscaat
Leeftijd: 9+
ISBN: 9789047712770

Dinosaurussen overheersten de aarde tijdens het Mesozoïcum miljoenen jaren lang, tot ze 66 miljoen jaar geleden allemaal in één keer uitstierven. Dat weet toch iedereen! Waarom is er nu dan alweer een nieuw boek over dinosaurussen?
Je weet toch alles al over Tyrannosaurus, Triceratops en Diplodocus? Nou…dit boek levert het bewijs dat alles wat je weet over dinosaurussen fout is.

Maar maak je geen zorgen – jij kunt het niet helpen. De meeste dinosaurusfeiten heb je van volwassenen geleerd. Maar volwassenen zijn allemaal oud…en de feiten die ze kennen zijn dat ook. Kom mee op zoek naar de waarheid! Dit geweldige boek staat zo vol ongelofelijke dinosaurusontdekkingen – van verenfossielen tot dubbelgangers met lange nekken – dat je binnen de kortste keren een superpaleontoloog bent.

Ales wat je weet over dinosaurussen is fout – € 14,99 – Libris.nl

Is het een Ja of een Nee juf?

Love, love, love deze boekenserie! (Lees ook zeker eens de delen over haaien en kriebelbeestjes, net zo interessant en mooi). Alle feitjes over dinosaurussen waarvan jij dacht dat ze waar zijn, worden in dit boek zonder pardon onderuit gehaald. Informatief, interessant en ook echt met humor geschreven. Dit boek is echt een must-have voor de (wat oudere) dino-liefhebber!

bovenbouw