Een typecursus voor kinderen volgen

In het hedendaagse leven werkt vrijwel iedereen wel eens met de computer. Stel je moet bijvoorbeeld een groot verslag schrijven, een motivatie brief maken voor een school waar je heen gaat. Noem het maar op. Vroeger ging dit vooral door middel van pen en papier. Tegenwoordig doen we deze dingen met de computer. Daarom is het nu erg belangrijk dat je snel en blindelings kunt typen.

Op welke leeftijd?

Blind leren typen voor kinderen -2Iedereen kan wanneer dan ook beginnen aan een typecursus. Natuurlijk is het wel veel handiger om dit om een zo jong mogelijke leeftijd te doen. Als je nog jong bent is het namelijk vele malen makkelijker om vaardigheden bij te leren en ze ook goed onder de knie te krijgen. Het beste zou zijn om de basisvaardigheden al onder de knie te hebben op een leeftijd van ongeveer 7 à 8 jaar oud. Op die leeftijd beginnen de meeste kinderen met schoolopdrachten zoals werkstukken. Ook hebben de meeste kinderen rond die leeftijd ook al de vaardigheid om te lezen en schrijven. Dat is natuurlijk wel een erg noodzakelijke eis voordat je gaat beginnen aan een typecursus.

De toetsen F en J

Bij de typecursus wordt er erg veel aandacht besteed aan veel verschillende typetechnieken. Zo wordt er onder andere uitgelegd waar de streepjes onder de F en J toets voor dienen. De meeste mensen weten dit namelijk nog niet terwijl de streepjes al erg lang bestaan. De bedoeling is namelijk dat je beide wijsvingers op deze toetsen hebt. Dat is een schrijftechniek.

Verloop van de les

Al snel wordt er bij de typecursus geleerd hoe je vlot en blind kunt typen. Bij het leren van blind typen worden eerst alle letters aangeleerd, en daarna pas cijfers en leestekens. Het voordeel van blind kunnen typen, is dat je terwijl je leest, ook nog is door kunt typen zodat je bijna geen pauzes hoeft te maken.

Typediploma

Aan het eind van de cursus, valt er ook nog een diploma te behalen. Om dit diploma in ontvangst te mogen nemen, moet je aan een aantal eisen voldoen. De persoon die de cursus volgt moet op zijn minst honderd aanslagen per minuut kunnen maken. Deze moeten ook correct worden gedaan, geheel zonder fouten. Naast het aantal aanslagen moet de leerling ook alle opdrachten voldoende afgesloten hebben. Als er aan deze eisen wordt voldaan, dan mag de leerling zijn diploma in ontvangst nemen.

 

featured