Draaiboek

 draaiboek water.jpgEen voorbeeld draaiboek voor een water themaweek op de basisschool gebaseerd op de in mei 2009 gehouden waterthema week op basisschool de Floriant in Zoetermeer. Elementen van het draaiboek: 

Kies een aantal thema’s en verdeel deze thema’s over de groepen 1 tot en met 8. Bedenk welke thema’s goed bij de verschillende groepen zouden passen. Per thema is er desgewenst al voldoende materiaal voor een themaweek, zodat de groep dit waterthema goed kan uitdiepen. 

Organiseer workshopdag per thema of onderwerp, waarop de kinderen uit alle groepen zich kunnen inschrijven. Zo ontstaat er ook kruisbestuiving tussen de verschillende groepen en thema’s. Wissel inhoudelijke workshops af met creatieve (‘kunst’, zang, dans, presentaties maken). 

Richt aan het einde van de week een tentoonstelling in over het geleerde en gemaakte werk en met de gebruikte proefjes. Zie voor de nadere invulling van de themaweek de ideeen onder het kopje Tips.

 

 

 

Koprol

Dit is een lessenserie met betrekking tot het maken van een koprol. De eerste vier zijn voor de onderbouw. De volgende oefeningen kan je pas ...