Diverse 1 april

Verschillende 1 april ideetjes

 

Dit is een snelheidstest. Je krijgt twee minuten om deze test te maken. Je moet dus snel werken!

Schrijf je antwoorden op het antwoordvel
 

 1. Voordat je begint, lees alles goed door!
 2. Schrijf je naam rechtsboven op het papier
 3. Teken twee vierkanten in linksonder op het papier
 4. Teken een kruis in een vierkant en een rondje in het andere vierkant
 5. Schrijf de naam van je juf of meester in linksonder op het papier
 6. Schrijf de datum van vandaag onder je naam
 7. Teken twee cirkels in de linksboven op je papier
 8. Verdeel iedere cirkel in tweeen door een lijn in het midden te trekken
 9. ze je handtekening rechtsonder
 10. Teken een cirkel om je handtekening
 11. Nu je alles gelezen hebt, mag je alleen punt 1 werkelijk doen, de andere punten mag je niet doen.

Succes!

 

Vertel je leerlingen dan vandaag om 12:03 Jupiter en Mars precies op een baan met de aarde staan. dit zorgt ervoor dat je voor heel kort even gewichteloos bent. Je moet dan wel zo hoog mogelijk te springen, precies om 12:03 uur! zodat je wellicht even tot het plafond kunt komen.

 

We are 6 hours ahead of you but last week I circulated a letter from ‘Google Earth’ stating that they were re-photographing the planets for a new website and they wanted groups of people to lay on the ground and spell out messages for the satellite to pick up. Guess what? The camera will be flying over our school during recess on the 1st April! (posted by blazer, science teacher)

 

Google Earth heeft een verzoek gedaan aan alle scholen in nederland. Ze gaan nieuwe foto’s maken voor Google Earth van de aarde. Ook jullie stad/dorp wordt gefotografeerd. ze willen dat groepen mensen op de grond gaan liggen en zo boodschappen/figuren gaan maken met hun lichamen. Vandaag om 11:00 uur zal de Google Earch camera gericht staan op jullie dorp/stad.

 

Mijn groep 4 had natuurlijk de ge-ijkte, maar de mop van mijn directeur wil ik jullie niet onthouden: alle krijtjes van de hele school waren verstopt en
op hun plaats lagen alleen snoepkrijtjes, dat is raar schrijven hoor! Sommige collega`s hebben het nog even doorgevoerd en hun groep er op het
bord mee laten schrijven! Grote hilariteit! En wij kregen nog een onderzoek in samenwerking met ouders en ggd om het gebruik van kalk in de voeding te controleren op juiste hoeveelheid

 

1 April grap; stoelen
Wij hadden vandaag op school ook een geweldige grap:
alle 300 stoelen moesten gisteren op de gang gezet worden, want het bedrijf dat deze stoelen ooit heeft geleverd, zou ze opknappen: schoonmaken, repareren etcetera. Dus we zouden 1 of 2 dagen geen stoelen hebben. Alle kinderen moesten dus zelf een stoel meenemen. Geweldig al die kinderen die met een stoel aan kwamern sjouwen! (Zie extra meeltje). Jammer dat sommige ouders het niet sportief opvatte…
Maar toch erg leuk. Wel waren de kinderen heel druk de rest van de dag, tis maar goed dat het maar 1 keer per jaar 1 april is……

 

Knikkers
Op 1 april komt er een mobiele glasomsmeltmachine in school. Van bruin glas worden mooie bruine knikkers gemaakt. Van wit glas mooie witte.
Je moet eens zien hoeveel volk dat trekt. Uiteraard komt de mobiele omsmeltmachine niet en wordt het glas in de glascontainers gegooid.
Ik heb een machine nagebouwd(van een wasmachine doos) met daarop een laptop waar ik via geluiden o.a van brekend glas laat horen dat er wat in die doos gebeurt.
Ik heb een verschrikkelijke hoeveelheid flessen(van een gedeelte van 400 kinderen)op mijn bureau gehad.

We benadrukken dat de kinderen niet meer dan 2 verschillende flessen mee mag nemen. Deze moeten ivm breuk met voldoende papier omwikkeld zijn. En vervoerd worden in een tas.
Ook moeten de kinderen een knikkerzak meenemen.

 

Misschien een flauwe, maar wel een die onverwachte resultaten had. Houd na
de tussen de middagpauze, wanneer de kinderen de klas in komen, een emmer
tegen de muur gedrukt. Zeg dat je net een rondvliegende papagaai (parkiet,
maakt niet uit, wanneer het maar in de emmer past) hebt gevangen en hem in
een kooi wil stoppen om naar het asiel te brengen. Laat kinderen voorzichtig
de emmer vasthouden, speel wat theater ("hoor je hem fladderen?) en probeer
omstandig een kooi te regelen. Mij lukte het hiermee om ooit de klas (plus
wat ouders; groep 5 basisschool) de hele ochtend bezig te houden. Sommige
kindertjes kregen (ocharm) kramp van de emmer tegen de muur gedrukt houden.
Je moet eens weten hoeveel beweging kinderen in een lege emmer gemerkt
hebben …

 

Al eens gedacht om met het hele team af te spreken om die dag om de beurt ziek te melden bij de directeur?
Of is dit ook wat flauw??
wel beginnen vanaf 7 uur te bellen….

 

1 April grap; Energie
We hebben vorige jaar, omdat we nogal wat aanloopprobleempjes en kinderziektes in ons netwerk hebben, de bovenverdieping met het computer lokaal laten ontsmetten tegen virussen. Probleem was dat de leerkrachten en leerlingen gewoon les hadden, maar uit betrouwbare probleem hadden we vernomen dat dat geen probleem voor de volksgezondheid hoefde op te lopen mits alle batterij-gevoede apparaten in aluminium folie verpakt waren. Klokken, rekenapparaatjes (moeten die op zonnenergie ook?), mobieltjes – alles moest ingepakt of werd boven aan de trap gecontroleerd en eventueel alsnog in aluminiumfolie verpakt. Uiteraard lijkt de grap zo vrij voorspelbaar, maar je moet uiteraard daar een serieus spel van maken en dan kun je zelf je eigen collega’s en ouders helemaal gek krijgen.
Als je details wil m.b.t. de uitvoering dan mail je me maar offlist.

 

Ouders van onze school die op die éne dag de nieuwsflits van de school konden laten zien aan de kassa van een bevriende winkelier, zouden een verdubbeling van het aantal airmiles krijgen. De cassiere had het bordje "1 april" , met logo v.d. school, klaar liggen.

 

Een brief, zogenaamd van het CITO, aan de leerlingen van groep 8
meegegeven met de mededeling dat door een technische fout bij het
nakijken bij het CITO 2 toetsen verkeerd waren beoordeeld. Deze
toetsen moesten, om een eerlijk beeld te krijgen, opnieuw gemaakt
worden door de leerlingen. Ouders zouden opnieuw uitgenodigd worden
voor een gesprek over het voortgezet onderwijs, omdat wellicht de
toetsuitslag anders zou zijn.

 

Ouders konden vakantiedagen kopen buiten de reguliere vakantiedagen
om met een maximum van 5 dagen aaneensluitend. Per dag zou dit 25
euro kosten. Het geld zou besteed worden aan een teamuitje naar
Eurodisney.
6 ouders betaalden en vonden het jammer dat het maar een grap was.

 

Vorig jaar hebben wij met de kleuterbouw afgesproken dat wij onze ingang dicht zouden houden. De stoelen stonden nog op de tafel en wij keken bij onze collega’s van groep 3 zo op ons plein. We hebben onszelf staan te verkneuteren. Toen een paar ouders weg wilden gaan hebben we de bordjes aan de deur omgedraaid en de deur opengemaakt. Toch ook ouders die de grap niet kunnen waarderen. Jammer!
Morgen gaat er een brief van de directie de deur uit: er wordt teveel gebruik gemaakt van het toilet. Ook het toilet van de leerkrachten wordt veelvuldig bezocht door ouders. Wij moeten bezuinigen en dus komt er met ingang van de vrijdag na het paasweekend (lees 1 april) sloten op de deuren van alle toiletten, dus ook die van de kinderen. De kinderen moeten 20 eurocent meenemen voor een toiletbezoek! Nu zijn wij in de kleuterbouw wat verder gegaan en hebben we een potje voor het geld en een brief met alle namen van de kinderen, zodat we kunnen aankruisen wie geld meeneemt en wie niet! De voorpret is stevig begonnen, vooral toen we merkten dat zelfs enkele collega’s de brief als zeer serieus beschouwden.

 

Deze grap hebben wij vorig jaar op school met groep 5 t/m 8 uitgehaald.
We hebben de leerlingen verteld dat ze nog een nieuwe inenting moesten krijgen, op korte termijn dus de spuit krijgen ze op school. ’s Morgens om half 9 hebben we dit verteld en na de eerste pauze zou het gebeuren (even lekker laten zweten……)
Twee groepen tegelijk laten verzamelen in het speellokaal of een andere lege ruimte (kunnen ze elkaar nog ff lekker bang maken), toen een voor een de lerarenkamer naar binnen. En daar zaten 2 leerkrachten, met spuit en watjes en desinfectievloeitsof. Er werd toen verteld dat wij voor de GGD de spuiten dit jaar mogen verzorgen. Mouw omhoogstropen, desinfecteren, de spuit even laten ontluchten (net een beetje te ver zodat de vloeistof eruit sprietst is natuurlijk water). En net voor het spuitmoment de leerling laten nazeggen (om de zenuwen de baas te worden) haal maar eens diep adem….. zeg mij maar eens na….. vandaag (vandaag) is het is het ) 1 APRIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahahahhaaaaaaaaaa

 

Wanneer ICT inzetten?

Waar kan ICT ondersteuning bieden? Algemene zorg Met ICT een krachtige leeromgeving maken Meer leerlinggericht en minder leerstofgericht werken Klasorganisatie anders aanpakken Van kennisoverdrager naar ...