Sinterklaas poppenkastverhaal

 

Hallo jongens en meisjes!

Hoorde jij wat Piet?

Hallo jongens en meisjes!

 

Mijn pieten hebben mij verteld dat jullie altijd heel erg goed jullie best doen en dat jullie heel mooi kunnen tekenen en kleuren, klopt dat?

 

Nou hebben we gehoord dat jullie een kleurplaat van Zwarte Piet zo mooi hebben gekleurd en Piet wilt die wel eens zien, niet Piet?

 

Jawel Sinterklaas, ik ben erg benieuwd.

Zou jij ons jouw kleurplaat eens willen laten zien?

Oh, Sinterklaas, kijk eens wat mooi!

 

Ja, Piet, prachtig. Omdat jullie zo goed je best doen, komen wij jullie een verhaaltje vertellen, toch Piet?

 

Ja, Sinterklaas en dat verhaaltje gaat ook over ons, luister maar:

 

Op een dag, het was bijna vijf december was ik met alle andere pieten cadeautjes aan het inpakken, toen een van de pieten opeens zei:” Wat zijn wij gemeen, we hebben niet eens een cadeautje voor Sinterklaas, hij geeft altijd cadeaus, maar krijgt zelf nooit iets”.

Jullie begrijpen zeker wel, dat we daar allemaal van schrokken, de pakjespiet had gelijk, wij waren gemene pieten.

Meteen begonnen we te overleggen wat we Sinterklaas cadeau konden geven op vijf december.

 

Aha, dus dat waren jullie aan het doen, toen jullie die nacht zo laat naar bed waren gegaan?

 

Ja, Sinterklaas, dat klopt, maar nou moet ik weer verder vertellen, want de kinderen snappen er volgens mij niks van.

Die nacht, toen Sinterklaas ons hoorde, waren wij dus aan het overleggen wat we hem konden geven. Er was een piet die hem een brommer wilde geven, maar zien jullie Sinterklaas al op een brommer over de daken?

Nee, hè, ik ook niet. Een andere piet wilde hem laarzen geven, maar in Spanje regent het nooit, dus dat was ook geen goed plan. Het was al bijna morgen toen we eindelijk gingen slapen en we hadden nog steeds geen cadeautje voor Sinterklaas. Er gebeurde alleen iets verschrikkelijks: doordat wij zo laat naar bed gingen, versliepen we ons en werd Sinterklaas te laat wakker, nietwaar Sinterklaas?

 

Jawel, kinderen en ik was heel boos! Weet je dat nog piet?

 

Ja, Sinterklaas!

 

En ik zei tegen de pieten dat het een schande was dat zij altijd zo laat naar bed gingen en daardoor mij te laat wakker maakten, ik had liever een wekker, weet je nog Piet?

 

Ja, Sinterklaas! En doordat de Sint dat zei van die wekker, kreeg ik een idee! Ik trommelde alle pieten bij elkaar en vertelde ze van de wekker en of dat geen goed cadeau was voor Sinterklaas. We legden al ons spaargeld bij elkaar en van al ons geld gingen we een mooie rode wekker kopen, die we Sinterklaas op vijf december gegeven hebben, weet je nog?

 

Ja Piet, want iedere dag word ik nou op tijd wakker door mijn mooie rode wekker. Krijg ik dit jaar ook weer een cadeautje Piet?

 

Dat kan ik niet verklappen Sinterklaas, dat zie je wel op vijf december.

 

Nou, jongens, ik ben nou wel heel nieuwsgierig, maar ook ik moet geduld hebben, net als jullie! En als jullie heel erg lief zijn, krijgen jullie ook leuke en mooie cadeaus!

 

Nou, Piet, dat was een leuk verhaal, denk je dat de kinderen dat ook vonden?

 

We moeten het ze maar vragen Sinterklaas: vonden jullie het leuk?

 

Gelukkig, nou Sinterklaas en Zwarte piet moeten weer gaan, tot ziens!!