Digiwijs starterskit, computercursus voor het PO

Omschrijving:
Kinderen leren snel met computers omgaan. Maar deze snelheid is vaak betrekkelijk. Ze kunnen misschien snel uit de voeten met bijvoorbeeld een spelletje of in een chatbox, maar elementaire handelingen als het opslaan van een bestand kunnen ze niet uitvoeren. Digiwijs is een praktisch gerichte computercursus voor kinderen waarmee ze leren hoe ze op school met de computer kunnen werken. In de cursus Digiwijs leren kinderen omgaan met Windows, tekstverwerken, e-mailen en informatie zoeken op het internet. 

Met humor en op zeer heldere wijze worden leerlingen stap voor stap bekend gemaakt met een groot aantal mogelijkheden van Word, Windows, Outlook en Internet Explorer.

Inhoud
Het cursusboek omvat twaalf lessen. Voor de whizzkids is een aantal lessen van extra oefeningen en meer theorie voorzien. Voor de minder snelle leerling is er hulp in de vorm van Hoe ging dat ook alweer?- kaarten.
Na iedere les vullen de kinderen een Wat weet ik al?-kaart in, waarmee kennis en vaardigheden worden getoetst.

Extra: de Klassenkrant

Als extra bevat het de les ‘Klassenkrant’, waarmee de leerlingen hun geoefende vaardigheden in de praktijk brengen door een klassenkrant op te zetten.
De kinderen leren veschillende aspecten te combineren: het verzorgen van de tekst, spelling controleren, zorgen voor een mooie lay-out en illustraties. Samenwerking is belangrijk: de kinderen moeten met elkaar overleggen, het werk verdelen, elkaar helpen met Word en tekst en lay-out verzorgen.
De themales Klassenkrant is zowel een herhaling als een verdieping van de cursus.

Het materiaal is geschikt om leerlingen in tweetallen of individueel te laten werken.

Daarnaast wordt de leraar bij het geven van instructies of demonstraties op praktische en heldere wijze ondersteund door de handleiding bij het cursusboek (op cd-rom).

De cursus is gemaakt voor leerlingen uit de bovenbouw, maar is met aangepaste instructies ook bruikbaar voor jongere leerlingen. Bovendien biedt de cursus voor leerkrachten een opstap computergebruik in de klas.

Extra leerlingboeken zijn ook te bestellen.

Auteurs: Monique Korenhof, Margaret Traudes – herzien door Karel Nederhof
Uitvoering: Cd-rom; spiraal, 180 blz.

Activiteiten Juni

  17 Juni Vaderdag Lesidee Vaderdag 21 Juni Zomer Lesidee Zomer 30 Juni Tour de France