Aanbieders Digiborden

Een overzicht van digiborden gerangschikt in drie technieken. De naam van het bord staat als eerste genoemd, gevolgd door de naam van de leverancier of distributeur.

 

Elektromagnetische borden
De harde borden, ze voelen aan als een gewoon whiteboard, maken gebruik van elektromagnetische technologie. Je kunt hier alleen op schrijven met behulp van een speciale pen.

ACTIVboard – The ACTIVboard people
Communicator – Sahara
Penbord – Sahara
Focusboard – Smit Visual supplies
HD-Bord – Heutink
Interwrite board – Transcontinenta
3 M Digital Whiteboard – 3M
Traceboard – BEC
SlimBoard – Epatra
Digitiser – School’s Visual

Druksensitief
De zachte borden, je kunt ze een beetje indrukken, zijn druksensitief. Dat betekent dat je ze met ieder voorwerp (zoals een pen) en vinger kunt bedienen. Het bord bestaat uit twee schermen met een laag lucht ertussen. Als je op het bord drukt verdwijnt de lucht op dat punt en dat wordt door het bord geregistreerd als een muisklik.

Smartboard – Smart
Walk and Talk – Polyvision
SlimBoard – Epatra
Traceboard – BEC
Teamboard – BEC
Ultrasoon-Infrarood
Koppeling van speciale hardware aan een gewoon whiteboard of een ander hard oppervlak met behulp van clips of zuignappen. Door middel van een speciale pen kun je het hierna ontstane witte oppervlak (tijdelijk) gebruiken als digitaal schoolbord. Er zijn echter ook systemen die gebruik maken van een in het bord geïntegreerde sensor waardoor je permanent een digitaal schoolbord ter beschikking hebt.

eBoard interactive – Legamaster
Mimio – Epatra
Starboard – Hitachi
Easyboard – Avim
Onfinity CM2 – Heutink
eBeam Interactive

Bluetooth
De digiborden die gebruik maken van deze technologie hebben geen bekabeling nodig aan het bord. Natuurlijk zijn een beamer en een pc nog steeds noodzakelijk maar het oppervlak van het magnetische en met whiteboardmarkers beschrijfbare whiteboard wordt interactief door een bluetooth (dus draadloos) verbinding tussen de pen en de pc.

Eno – Digital learning

Lasertracking/imagesensoring
Bij deze nieuwe technologie wordt er gebruik gemaakt van aansturing door optische sensoren (een soort camera’s) in de bovenrand van het bord.

Hitachi FX-Duo – Kerèn

Alternatieven voor digitale schoolborden

Teamplayer – Wunderworks
Eduscreen
U-touch – Sahara Interactive
Focus Touch – Smit Visual Supplies

Mist u een bord in dit overzicht? Mail de redactie.

Sinterklaas bovenbouw

Door het vertellen van het verhaal en achteraf praten met de ll. over dit verhaal zal het voor de ll. duidelijk worden dat deze tijd ...